Veteranenhuis Artillerie 't Harde
De ontmoetingsplek voor alle veteranen

Het Veteranenhuis Artillerie ’t Harde biedt een ontmoetingsplek voor alle veteranen, het thuisfront en een ieder die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan een missie. In een ongedwongen sfeer kunnen zij met andere veteranen praten over hun ervaringen, of zo maar voor de gezelligheid bij elkaar komen. Desgewenst kan een aanwezige beheerder bezoekende veteranen helpen contacten te leggen, bijvoorbeeld met hulpverlenende instanties. 

Kom gerust een keer langs, de koffie staat klaar!

HULP


Wat vindt jij van onze website? Laat een berichtje achter in ons gastenboek. Dank alvast! Gastenboek KLIK HIER

****************************************************************************************************

“Speciale Veteranen Actie”

Dit jaar is er wederom de mogelijkheid om een Veteraan voor te dragen uit onze regio die extra aandacht verdiend in deze moeilijke tijden.
Deze eindejaaractie is financieel mogelijk gemaakt door het Karel Doormanfonds, Ondersteuning Veteranen Activiteiten en Hulp voor Helden. Door zorg van het Veteranen Search Team worden deze pakketten samengesteld en verpakt. Een mooi initiatief voor onze veteranen!
Er zijn 25 geschenken te vergeven in de regio (straal van 25 km) van het Veteranenhuis Artillerie. Wij geven dit geschenk graag aan een Veteraan waarvan jij denk dat hij of zij deze verdient.


Je kunt een email sturen naar info@veteranenhuisartillerie.nl met een kleine motivatie en voorzien van het huisadres waarom jij dat vindt. De aanmeldingen dienen uiterlijk 4 december bij ons binnen te zijn.


Uit alle inzendingen zullen we er 25 kiezen en zorgen dat ze worden afgeleverd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.


Hiermee geven we invulling aan de gedachte van Ted Meines, “zorg voor elkaar en hou elkaar vast”.
Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt!

***********************************************************************************************************

Uitnodiging Kerstlunch Veteranenhuis Artillerie 2022

Beste collega / veteraan,

Om het jaar af te sluiten organiseren we wederom een kerstlunch voor jullie samen met onze gastvrouw en gastheren.
Wij als bestuur zijn zeer dankbaar dat het ons, met de nodige ondersteuning, is gelukt om ons initiatief te realiseren en hebben onlangs het 1 jarig bestaan gevierd.
We hebben een prachtig Veteranenhuis Artillerie waar inmiddels vele veteranen van allerlei krijgsmachtdelen en veteranenverenigingen hun weg hebben gevonden. Er staan nog prachtige dingen te gebeuren de komende periode. (zie onze website, FB pagina en Instagram). I.v.m. de beschikbare ruimte is er ruimte voor 40 veteranen, dus laat ons z.s.m. weten of je erbij wilt zijn.
Wij nodigen jullie daarom ook graag uit voor de kerstlunch op donderdag 15 december.

11.30 uur Ontvangst
12.00 uur Welkom door voorzitter
12.15 uur Aanvang kerstlunch
13.30 uur Einde kerstlunch
Locatie: KEK gebouw 172 , grote partyzaal
Adres: Eperweg 149D-172, 8084 HE ‘t Harde


Je kunt je vanaf nu aanmelden door op onderstaande link te klikken

https://www.veteranenartillerie.nl/aanmeld-formulier-kerstlunch-svha-151222


Inschrijven kan tot uiterlijk 25 november. Dus wacht niet met inschrijven maar doe het nu!!

De deelname is gratis.


Tot 15 december!


***********************************************************************************************************

 Wijziging openingstijden Veteranenhuis Artillerie ’t Harde

Het eerste jaar zit erop en hebben we teruggekeken hoe het jaar is verlopen. Een jaar met hindernissen en het wel of niet open kunnen zijn door de corona. Maar ook een prachtig jaar als we kijken wat we tot nu toe bereikt hebben met veel steun (giften) van particulieren, stichtingen,  het bedrijfsleven en onze korpsen van de Veld- en Rijdende Artillerie. Ook het bezoekersaantal hebben we geïnventariseerd en daarover mogen we zeker niet klagen. De veteranen, maar ook hun familie en met enige regelmaat passerende bezoekers van het Artillerie museum, zijn allemaal even enthousiast over ons Veteranenhuis. Toch hebben we gemerkt dat de maandag- en vrijdagmiddag nauwelijks tot niet worden bezocht. We hebben dan ook besloten om op deze middagen te sluiten.

Het geeft tevens ruimte om op deze dagen veteranengezelschappen de gelegenheid te geven om in besloten kring een Veteranendag te organiseren of om als ontvangst locatie te dienen voor een veteranen herdenking in de regio. Tevens kan het gebruikt worden als rustgelegenheid voor bijvoorbeeld veteranen motortoertochten.

We kunnen dan groepen ontvangen en passende afspraken maken m.b.t. catering of eventueel het bezoeken van het Artillerie museum. Voor informatie neem gerust contact met ons op via de mail info@veteranenhuisartillerie.nl

Op de website www.veteranenhuisartillerie.nl vindt je onze openingstijden. Stel je altijd van te voren op de hoogte of we open zijn.

Actuele informatie kunt u vinden op onze Facebook pagina Veteranenhuis Artillerie ‘t Harde

************************************************************************************************************ 

Zaterdagavond 24 september hebben we de Sunset March gelopen met een groep veteranen onder leiding van Peter Jacobs en georganiseerd door het Veteranenhuis Artillerie 't Harde. Een bijzonder mooie ervaring. Respect voor allen die voor onze vrijheid hebben gevochten en velen die hun leven hebben gegeven om te kunnen leven in het heden. Dirk-Jan dank voor de begeleiding en uitleg van het ontstaan van de Sunset March.


Uitleg Sunset March
Video geschiedenis oversteek 20 september 1944


*********************************************************************************

Stichting Veteranenhuis Artillerie viert 1 jarig bestaan 10-09-2022

Zaterdagochtend hebben we bij het Veteranenhuis Artillerie 't Harde ons 1 jarig bestaan gevierd. In het bijzijn van genodigden heeft onze voorzitter gesproken over het afgelopen jaar en wat we er van hebben geleerd. Er is dank uitgesproken aan onze donoren en gastheren en gastvrouwen. Zonder hun was het onmogelijk geweest om dit in stand te houden. Vele veteranen weten het huis te vinden voor een goed gesprek of om even te ontspannen met andere bezoekers. Hiermee is duidelijk dat er onder de veteranen een behoefte is en wij dit kunnen bieden in en rondom ons Veteranenhuis. Aansluitend na de toespraak hebben we onder het genot van koffie / thee met gebak nog het e.e.a. met elkaar besproken. Wij zullen er zorg voor dragen dat we er nog in lengte van dagen kunnen zijn voor onze veteranen! 

IMG_9201(1)
IMG_9201(1)
220910-01
220910-01
IMG_9198_1
IMG_9198_1
220910-02
220910-02
220910-04_1
220910-04_1
220910-03
220910-03
220910-04
220910-04
220910-06
220910-06
220910-07_1
220910-07_1
IMG_9199
IMG_9199
logo veteranenhuis artillerie 't Harde 2021-ROND
logo veteranenhuis artillerie 't Harde 2021-ROND

***********************************************************************************************************

Bij een bezoek aan ons Veteranenhuis ontvangt elke Artillerie Veteraan deze prachtige speld. 

Door de Korpsadjudant van het Korps Veldartillerie zijn deze prachtige spelden ter beschikking gesteld aan het Veteranenhuis Artillerie. Elke artillerist die het Veteranenhuis bezoekt ontvangt eenmalig deze speld na registratie bij het korps als veteraan.
******************************************************************************************************************************************

Volg onze website en FB pagina voor de laatste informatie.

Voor dringende hulpvragen zijn wij altijd te bereiken via de mail info@veteranenhuisartillerie.nl of via onze HULP button op deze pagina.

Voor Nuldelijns hulp in uw regio zie onze website en druk op de DISK button.

DISK Nuldelijns Hulp in uw Regio 


 

website 10-09-2021

laatste update 02-10-2022